Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Podgorica: Rasvijetljeno 10 teških krađa i krađa počinjenih u Podgorici u protekla dva dana; lišena slobode tri lica osumnjičena da su ih počinila

Datum objave: 13.06.2018 20:00 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su u kratkom roku rasvijetlili deset krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta. U pitanju su krivična djela počinjena u prethodna dva dana. Službenici CB Podgorica su s tim u vezi identifikovali i lišili slobode tri lica osumnjičena da su na području Podgorice izvršila ova krivična djela. Jedno lice osumnjičeno je da je počinilo krađu, drugo da je počinilo tešku krađu dok je treće lice osumnjičeno da je počinilo osam teških krađa.

Kada je u pitanju osam krivičnih djela teška krađa, za izvršnje ovih krivičnih djela osumnjičen je E.F. (18) iz Podgorice. On je osumnjičen da je sedam od ovih krivičnih djela počinio u noći između 11. i 12. juna, dok je jednu, kao se sumnja, počinio u noći između 12. i 13. juna ove godine. Lišen je slobode tog dana, dakle danas 13. juna. Sumnja se da je E.F. krivična djela počinio na štetu više pravnih lica, među kojima su privatne zdravstvene ustanove, butici i kafići, iz kojih je, sa još dva lica čiji je identitet poznat policiji, nakon savlađivanja prepreka i provaljivanja u objekte, otuđio ukupno oko 2.200 eura, tri mobilna telefona i garderobu.

J.V. (27) iz Podgorice osumnjičen je da je počinio tešku krađu na način što je 11.06.2018. godine, sa još jednim licem na čijem se identifikovanju radi, provalio u posjed firme CEDIS odakle je iz magacina, nakon obijanja vrata, otuđio oko 20 metara bakarnog kabla.

Za izvršenje krivičnog djela krađa osumnjičen je E.L. (26) iz Podgorice koji je, kako se sumnja, istog dana, 11.06.2018. godine, preskočio zid kojim je ograđeno dvorište porodične kuće oštećenog D.Š, a potom iz dvorišta otuđio četiri hladnjaka od motora, četiri ramena od motora za vozilo „Audi“ i karter za vozilo „VW Golf IV“.

Sva tri lica privedena su nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinila navedena krivična djela.