Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Herceg Novi: Osumnjičen da je htio da prikrije samoranavanje; krivična prijava i protiv lica koje je sakrilo pištolj

Herceg Novi: Osumnjičen da je htio da prikrije samoranavanje; krivična prijava i protiv lica koje je sakrilo pištolj
Datum objave: 12.06.2018 11:55 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, nakon konsultacija sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, lišili slobode bezbjednosno interesantno lice K.V. (39) iz Herceg Novog zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, K.V. je, kako se sumnja, 01.06.2018. godine, u jednom stanu u ulici Sava Bajkovića, ilegalno posjedovao pištolj kojim je usljed nestručnog rukovanja došlo do samoopaljenja ovog pištolja, kojom prilikom je ispaljeni projektil pogodio K.V. u desnu nadlakticu nanoseći mu ustrelnu ranu. K.V. je ukazana medicinska pomoć u PZU Bolnica Meljine, a zaposleni ove bolnice su događaj prijavili CB Herceg Novi.

Kriminalisitičkom obradom službenici CB Herceg Novi su prikupili materijalne dokaze i došli do sumnje da je K.V. navedenog dana sam sebe povrijedio iz vatrenog oružja, i da je, kako se sumnja, da bi prikrio ovaj događaj, angažovao P.V. (44) iz Herceg Novog da preuzme pištolj i da ga sakrije, što je on i učiio i predmetni pištolj sakrio u Meljinama.

Ubrzo nakon prijavljenog događaja policijski službenici CB Herceg Novi su pronašli pištolj kalibra 7,65 mm sa okvirom u kojem se nalazilo pet metaka.

Službenici CB Herceg Novi su državnom tužiocu u ODT u Herceg Novom podnijeli krivičnu prijavu protiv P.V. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Pronađeni i oduzeti pištolj je upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

K.V. je juče, nakon otpusta sa bolničkog liječenja, lišen slobode i uz krivičnu prijavu priveden je nadležnom tužiocu, koji je za njega donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu zbog postojanja osnaovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.