Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministar Nuhodžić sjutra u Sarajevu

Datum objave: 06.06.2018 13:34 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, učestvovaće sjutra, 7. juna 2018. godine, na sastanku na visokom nivou koji se održava u Sarajevu, u organizaciji Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

U kontekstu migracionih izazova, ministri unutrašnjih poslova iz regiona, zemalja članica Evropske unije i predstavnici Evropske komisije i nadležnih međunarodnih organizacija (FRONTEX, IOM, UNHCR) će analizirati trenutnu situaciju u ovoj oblasti. Cilj sastanka je da se definišu budući koraci koje treba preduzeti u zajedničkom suočavanju sa problemom migracija. U prvom panelu će se govoriti o bezbjednosnim aspektima i borbi protiv ilegalnih migracija, a u drugom o humanitarnom aspektu migracionih kretanja.

Na marginama sastanka, planirano je da se ministar Nuhodžić sastane sa Herbertom Kiklom, saveznim ministrom unutrašnjih poslova Republike Austrije.

O detaljima sjutrašnjeg događaja javnost će biti blagovremeno obaviještena putem saopštenja, a medijima će biti dostavljen foto i video materijal.