Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Održana ekspertska misija o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli

Održana ekspertska misija o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli
Datum objave: 18.05.2018 15:00 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo unutrašnjih poslova je u saradnji sa TAIEX-om, tokom protekle nedjelje, u periodu od 14. do 18. maja organizovalo ekspertsku misiju o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli.

Radom ekpertske misije koordinirao je generalni direktor Direktorata za strateško-razvojne poslove Safet Korać, a eksperti angažovani od strane TAIEX-a su Robert More, rukovodilac Odjeljenja za operacije granične policije i Peter Skerbiš, rukovodilac Odjeljenja upravljanja granicom, iz Slovenije. Učesnici misije bili su i članovi Radne grupe, među kojima su predstavnici Sektora granične policije, Uprave carina, Uprave za imovinu, kao i službenici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Cilj ekspertske misije u vezi sa izradom Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli bio je pružanje podrške i savjetovanje od strane eskperata radi pronalaženja najboljih zakonskih rješenja kojim će se omogućiti usaglašavanje predmetnog zakona sa pravnom tekovinom Evropske unije, prevashodno Zakonikom o šengenskim granicama, kao i stvaranje što boljih uslova za rad policijskih službenika u vršenju granične kontrole, čemu su najveći doprinos dali predstavnici Uprave policije.