Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Podgorica: Počela sa radom biciklistička patrola

Datum objave: 15.05.2018 14:22 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


U Podgorici je počela sa radom biciklistička patrola Centra bezbjednosti Podgorica, koja će prvenstveno pokrivati područje užeg centra grada i City kvarta. Biciklistička patrola će biti aktivna tokom ljetnje turističke sezone.

U prethodnom periodu ovaj način patroliranja policijskih službenika pokazao se efikasnim, jer se ovim vidom obavljanja policijskih poslova intenzivira prisustvo policijskih službenika na pojedinim lokacijama u gradu koje nisu pogodne za obilazak klasičnim patrolnim vozilima.

Policijski službenici na ovaj način ostvaruje dobru i efikasnu komunikacija sa građanima, kao i sa učesnicima u saobraćaju, a naročito vozačima bicikala koji su u zadnjim godinama značajno zastupljeni na području Podgorice.

Biciklistička patrola je prevashodno usmjerena na preventivi rad, ali svakako će u sklopu policijskih ovlašćenja primjenjivati sve druge zakonom predviđene mjere iz oblasti sprječavanja i subijanja krivičnih djela, kao i podrške u održavanju stabilnog javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja na putevima.