Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Pejanović: Značajna uloga MUP-a u jačanju saradnje sa NR Kinom

Pejanović: Značajna uloga MUP-a u jačanju saradnje sa NR Kinom
Datum objave: 10.05.2018 15:32 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo unutrašnjih poslova je posvećeno daljem unapređenju saradnje Crne Gore i NR Kine, saopšteno je danas na sastanku državnog sekretara Dragana Pejanovića sa delegacijom Kineskog udruženja za međunarodno razumijevanje (CAFIU), kojem je prisustvovao i ambasador NR Kine u Crnoj Gori Cui Dživei.

Državni sekretar Pejanović je istakao da se saradnja uspješno ostvaruje u oblasti vanrednih situacija, policijskih poslova, kao i u domenu upravnih unutrašnjih poslova kako bi se olakšao ulazak i boravak kineskih državljana na teritoriji Crne Gore. Ovom prilikom je podsjetio da je NR Kina pružila značajnu pomoć reformskim procesima u Crnoj Gori, kroz brojne donacije i međunarodne sporazume i izrazio očekivanje da će se nastaviti dalja institucionalizacija odnosa dvaju zemalja.

Zahvaljujući na dobroj i kvalitetnoj dosadašnjoj saradnji, Ambasador NR Kine u Crnoj Gori Cui Dživei je u ime delegacije detaljnije upoznao državnog sekretara sa aktivnostima koje ova nevladina organizacija sprovodi na planu unapređenja kulturne, ekonomske, saradnje u oblasti turizma, kao i razmjene i studijskih putovanja.

Zajednički je konstatovano da na širem društvenom planu, dalje partnerstvo treba razvijati u pravcu otpočinjanja novih projekata iz nadležnosti Ministarstva unutrašnjih posolova, naročito u oblasti sigurnosti građana, viznog režima i jačanja prijateljskih veza dva naroda.