Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Berane: Pronađen heroin; osumnjičeni lišen slobode

Berane: Pronađen heroin; osumnjičeni lišen slobode
Datum objave: 13.04.2018 12:35 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjdneosti Berane su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, izvršili pretres na jednoj lokaciji i tom prilikom pronašli opojnu drogu heroin. Osumnjičeni je lišen slobode.

Naime, službenici CB Berane su, 12.04.2018. godine oko 11,00 časova, postupajući na osnovu naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće koju koristi R.A. (31) iz Berana. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli četiri pvc zamotuljka sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin težine 24,1 gram, jedan manji pvc zamotuljak u kojem su se nalazile dvije tablete buprinofila, digitalnu vagu za precizno mjerenje, novac u iznosu od 1700 eura, i određenu količinu nakita kao i mušku jaknu crne boje marke ''ALN''.

O događaju su obaviješteni službenici Odsjeka za borbu protiv droge, koji su izašli na lice mjesta.

Pronađena opojna droga, za koju se sumnja da je bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji, biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Ostali predmeti koji su oduzeti prilikom pretresa biće predmet provjere u smislu da li potiču iz nekog krivičnog djela.

O događju je obaviješten državni tužilac u Všem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se R.A. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.