Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Saopštenje Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Saopštenje Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje
Datum objave: 17.03.2018 19:08 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Večeras je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje na kojoj je analizirana trenutna meteorološka situacija i stanje na terenu u opštinama koje su pod povećanim rizikom od nastanka poplava.

Na sastanku je konstatovano da je prethodnih dana sistem zaštite i spašavanja adekvatno reagovao, a ono što je posebno naglašeno da su građani u najvećem dijelu ispoštovali preporuke nadležnih organa i službi i na taj način dali doprinos održavanju stabilne situacije na terenu.

Imajući u vidu da se već od večeras očekuje dodatno pogoršavanje meteoroloških prilika Operativni štab za zaštitu i spašavanje i ovom prilikom apeluje na građane, naročito na području opština sa povećanim rizikom od nastana poplava da preduzmu dodatne mjere i radnje u smislu zaštite svoje pokretne i nepokretne imovine. Posebno se apeluje na vlasnike životinja da obrate pažnju na njihovo zbrinjavanje.

Svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja su u pripravnosti i spremni su da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima, a shodno razvoju situacije na terenu.

Operativni štab za zaštitu i spašavanje poziva građane da poštuju preporuke nadležnih organa i službi i odgovorno se odnose prema njima i na taj način daju doprinos smanjenju eventualnih posljedica poplava.


Rukovodilac Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje
Mirsad Mulić