Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Generalna direktorica Tanja Ostojić sastala se danas sa Lodovikom Sonegom, predsjednikom italijanske delegacije pri Parlamentarnoj skupštini CEI

Generalna direktorica  Tanja Ostojić sastala se danas sa Lodovikom Sonegom, predsjednikom italijanske delegacije pri Parlamentarnoj skupštini CEI
Datum objave: 27.02.2018 15:03 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Saradnja između Crne Gore i Italije na zavidnom je nivou, ocijenjeno je danas na sastanku generalne direktorice Direktorata za međunarodnu saradnju i evropske integracije Tanje Ostojić i italijanskog senatora i predsjednika italijanske delegacije pri Parlamentarnoj skupštini Centralno-evropske inicijative (CEI) Lodovika Sonega.

U konstruktivnoj razmjeni mišljenja, sagovornici su se osvrnuli na podršku koju Italija pruža Crnoj Gori na njenom putu ka EU, te naglasili da je pitanje bezbjednosti od najvećeg značaja u oblasti saradnje između dvije države.

U fokusu sastanka bila su pitanja organizovanog kriminala, nasilnog ekstremizma i vjerske radikalizacije, a bilo je riječi i o migratornim tokovima. Sagovornici su ocijenili da postoji prostor za dalje osnaživanje bilateralne saradnje kroz nove projekte koji bi bili posvećeni borbi protiv svih oblika kriminala.

Zajednički je konstatovano da Crna Gora, zahvaljujući svojoj geografskoj poziciji, igra ključnu ulogu u preventivnom djelovanju u ovim pitanjima na Zapadnom Balkanu.