Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Crnogorska policija utvrdila identitet napadača na Ambasadu SAD – D.J. rođen 1976.

Crnogorska policija utvrdila identitet napadača na Ambasadu SAD – D.J. rođen 1976.
Datum objave: 22.02.2018 16:10 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Utvrđen je identitet lica koje je prošle noći bacilo eksplozivnu napravu na Ambasadu SAD u Podgorici, a potom izvršilo samoubistvo takođe aktiviranjem eksplozivne naprave, saopšteno popodne na konferenciji za medije u Uprave policije.

Objavljeno je da je riječ je o D.J. (1976.) iz Podgorice, rođenom u Kraljevu, koji do sada nije registrovan kao izvršilac krivičnih djela.

Tužilaštvo i Uprava policije preduzimaju aktivne mjere i radnje u cilju utvrđivanja motiva ovog čina, koji je trenutno nepoznat – rečeno je na konferenciji za medije na kojoj su se javnosti obratili državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i portparolka ovog Tužilaštva Lepa Medenica, pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković i pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekta Dragan Blagojević.

Policija je potvrdila da je naložen pretres stana lica koje je identifikovano kao napadač na Ambasadu SAD, te da u cilju zaštite istrage još uvijek ne mogu saopštiti detaljnije informacije.

Iz Uprave policije su se zahvalili Ambasadi SAD na saradnji i ukazanom povjerenju, još jednom potvrdivši da su zaposleni u Ambasadi nakon sinoćnjeg događaja bezbjedni.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE