Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Intenzivno se radi na identifikaciji lica koje je bacilo bombu u dvorište Ambasade SAD-a u Podgorici a potom se raznijelo eksplozivnom napravom

Datum objave: 22.02.2018 09:13 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije MUP-a preduzimaju aktivnosti na identifikovanju lica koje je sinoć bacilo eksplozivnu napravu u dvorište Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici a potom izvršilo samoubistvo. Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju događaja.

Naime, sinoć oko ponoći je Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Podgorica od strane građana prijavljeno da se u dijelu grada Preko Morače, kod Sportskog centra Morača, čula eksplozija. Službenici CB Podgorica su odmah nakon toga obišli teren i ubrzo su, preko puta Ambasade SAD-a, na zemljanom dijelu ka obali rijeke Morača, pronašli beživotno tijelo za sada neidentifikovanog muškog lica.

Ovo muško lice je, prema aktivnostima koje su do sada preduzete, stradalo usljed aktiviranja eksplozivne naprave nakon što je prethodno bacilo eksplozivnu napravu – bombu u dvorište Ambasade SAD-a.

Dejstvom eksplozije u dvorištu Ambasade SAD-a, osim kratera koji je ostao na mjestu na kojem je bomba eksplodirala, nije pričinjena materijalna šteta na imovini Ambasade.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je rukovodio vršenjem uviđaja na licu mjesta. Izuzeti su tragovi sa lica mjesta i oni će biti predmet vještačenja.

Službenici Uprave policije su u komunikaciji sa predstavnicima Ambasade SAD-a u vezi sa ovim događajem. O svemu što bude utvrđeno daljom istragom javnost će biti blagovremeno obaviještena.