Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Bar: Pretresom stana pronađena puška sa 46 komada municije u ilegalnom posjedu; protiv osumnjičenog slijedi krivična prijava

Datum objave: 13.02.2018 14:47 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su danas pretresom jednog stana pronašli i oduzeli pušku sa 46 komada municije u ilegalnom posjedu. Protiv osumnjičenog lica slijedi krivična prijava.

Naime, službenici CB Bar su danas, postupajući po operativnim podacima, a shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Baru, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi L.K. (69), rođen u Kninu – Republika Hrvatska, nastanjen u Sutomoru – Opština Bar.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta puška „M48" kalibra 7,9 mm, sa četrdeset i šest komada metaka istog kalibra, a za koje L.K. ne posjeduje oružni list.

O navedenom događaju obaviješten je državni tužilac u ODT u Baru koji je naložio da se protiv L.K. podnese krivična prijava u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.