Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Održana sjednica Biroa za operativnu koordinaciju: Puna saradnja i beskompromisan odgovor u borbi protiv organizovanog kriminala

Održana sjednica Biroa za operativnu koordinaciju: Puna saradnja i beskompromisan odgovor u borbi protiv organizovanog kriminala
Datum objave: 27.12.2017 18:25 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicuBiro za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor razmotrio je na devetoj redovnoj sjednici, kojom je predsjedavao koordinator Biroa i ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, realizovane operativne akcije u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala.

Pozitivno je ocijenjena dosadašnja saradnja organa za sprovođenje zakona, izražena kroz mjere i radnje koje se u kontinuitetu sprovode sa ciljem obezbjeđenja sigurnog i bezbjednog ambijenta u Crnoj Gori.

Biro je usvojio "Procjeni opasnosti od teškog i organizovanog kriminala u Crnoj Gori – SOKTA 2017", koja je po prvi put izrađena uz primjenu međuagencijskog pristupa. Procjena opasnosti predstavlja jedinstveni okvir za utvrđivanje zajedničkih prioriteta i donošenje strateških i operativnih odluka o sinhronizovanom djelovanju Policije, Tužilaštva i drugih bezbjednosnih službi.

U nastavku, Biro je konstatovao da je regionalna i međunarodna saradnja od izuzetnog značaja za beskompromisan odgovor kriminalnim grupama i dao konkretne smjernice nadležnim organima da, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, dodatno intenziviraju aktivnosti u pravcu zaštite sigurnosti i bezbjednosti građana.

Biro za operativnu koordinaciju je zaključio da je neophodno nastaviti sa proaktivnim radom usmjerenim na pripadnike organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno-interesantna lica, a posebno kroz kontrole poslovanja firmi čiji su oni vlasnici i finansijskih transakcija koje obavljaju sa povezanim licima.