Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Službenik Uprave policije primio medalju za doprinos miru u Misiji UNAMA u Avganistanu

Službenik Uprave policije primio medalju za doprinos miru u Misiji UNAMA u Avganistanu
Datum objave: 20.12.2017 09:49 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Misija Ujedinjenih nacija u Avganistanu (UNAMA) u UN bazi UNOCA koja se nalazi u Kabulu - Avganistan organizovala je svečano dodjeljivanje medalja Ujedinjenih nacija za pripadnike Policijskog savjetodavnog tima.

Medalje za doprinos miru uručene su policijskim službenicima iz tri zemlje –Kina, Portugalija i Crne Gora, koji obavljaju dužnosti policijskih savjetnika u okviru Policijskog savjetodavnog tima. Svečano dodjeljivanje medalja je organizovano 14. decembra 2017. godine.

Medalju je od strane predstavnika misije primio Valentin Danaj, viši policijski inspektor I klase, koji je u misiji angažovan od 27. avgusta 2017. godine.

Misija Ujedinjenih nacija u Avganistanu (UNAMA) ustanovljena je u martu 2002. godine rezolucijom Savjeta bezbjednosti 1401 u cilju pomoći Vladi Avganistana.

Nakon Strateškog pregleda rada Misije i planiranog budžeta za 2018. godinu odlučeno da se policijski savjetnici, zbog gašenja pozicija, relociraju u druge UN misije, nakon čega će Valentin Danaj biti upućen u Mirovnu misiju Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP) radi nastavka daljeg angažovanja.