Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Državni sekretar Dragan Pejanović otvorio radionicu ,,Studija izvodljivosti razvoja policijskog obrazovanja u Crnoj Gori“

Državni sekretar Dragan Pejanović otvorio radionicu ,,Studija izvodljivosti razvoja policijskog obrazovanja u Crnoj Gori“
Datum objave: 14.12.2017 14:15 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicuU dinamičnim integracionim procesima na putu Crne Gore ka Evropskoj uniji, uloga policijske službe, odgovoran, obučen i stručan policijski kadar od naročitog je značaja za postizanje mjerljivih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i jačanje vladavine prava, poručio je danas državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dragan Pejanović otvarajući radionicu ,,Studija izvodljivosti razvoja policijskog obrazovanja u Crnoj Gori”.

„Temelj policijske profesije su ljudi – školovani i spremni da svoj radni vijek podrede interesima građana i Crne Gore. Kvalitet i profesionalizam policijskog djelovanja, povjerenje građana u policiju, kao i integracija policije u društvo upravo zavise od obrazovanja i obuke policijskih službenika“, kazao je državni sekretar Pejanović, dodajući da Policijska akademija u Danilovgradu u ovom procesu ima posebnu ulogu i značaj.

Stoga, kako je istakao državni sekretar Pejanović, oblast ljudskih resursa, osavremenjavanje sistema u pogledu upravljanja kadrovima i podspješivanja konkurentnosti, u cilju jačanja profesionalizma i odgovornosti, biće u fokusu aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova i Vlade Crne Gore.

Na toj liniji, kako je rekao sekretar Pejanović, za dalje unapređivanje policijskog obrazovnog sistema, neophodno je ojačati vezu s Policijskom akademijom i ulogu Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije u kreiranju nastavnih planova i programa Policijske akademije.

Pored državnog sekretara Pejanovića, na današnjoj radionici koju je organizovala Policijska akademija iz Danilovgrada u saradnji sa OEBS-om, obratili su se i direktor Policijske akademije Boban Šaranović i koordinatorka programa Misije OEBS-a u Crnoj Gori Kristin Monod.