Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST povodom određivanja tromeđne granične tačke između Crne Gore, Republike Srbije i Bosne i Hercegovine

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST povodom određivanja tromeđne granične tačke između Crne Gore,  Republike Srbije i Bosne i Hercegovine
Datum objave: 06.12.2017 13:45 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


U Pljevljima 4. i 5. decembra 2017. godine, održan je trilateralni sastanak predstavnika državnih komisija za granice, na ekspertskom nivou, za određivanje tromeđne granične tačke između Crne Gore, Republike Srbije i Bosne i Hercegovine.

MUPNa sastanku je usaglašen položaj tromeđe i usvojen Predlog protokola o određivanju tromeđne granične tačke između Crne Gore, Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, koji će biti potpisan nakon sprovednih unutrašnjih pravnih procedura u sve tri države.

Zaključivanje ovog Protokola doprinijeće unapređenju dobrosusjedskih odnosa u regionu, poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta susjednih država, a rješavanje bilateralnih pitanja su od izuzetnog značaja za napredak u daljem procesu integracija sve tri države, imajući u vidu stav Evropske unije da će prihvatiti samo one države koje imaju riješeno pitanje granice.

Na čelu delegacija tri države na ovom sastanku bili su: Goran Prodanović, šef Delegacije Republike Srbije, Eldin Đonlagić, predsjedavajući Stručne grupe Državne komisije za granicu Bosne i Hercegovine i Milan Paunović, predsjednik Komisije za granicu Crne Gore.

MUP