Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Premijer Marković: Država će znati i umjeti da pripazi svoje čuvare

Premijer Marković: Država će znati i umjeti da pripazi svoje čuvare
Datum objave: 25.11.2017 11:55 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Fotografije: Premijer Marković i ministar Nuhodžić na obilježavanju početka gradnje zgrade Sindikata bezbjednosnih institucija /34.5 MB/

  
  
  
Predsjednik Vlade Duško Marković i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić prisustvovali su danas svečanom obilježavanju početka izgradnje zgrade Sindikata bezbjednosnih službi na Starom aerodromu u Podgorici.

Pozdravivši predstavnike Glavnog grada i Sindikata bjezbjednosnih službi i sve prisutne, predsjednik Vlade Duško Marković izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje postavljanju kamena temljca za izgradnju stambenog objekta za potrebe zaposlenih koji su okupljeni oko Sindikata bezbjednosnih institucija i koji će po gabaritima biti najveći stambeni objekat izgrađen za ove potrebe na teritoriji Crne Gore i vriejdnosti od skoro 11 miliona eura.

„Zbog činjenice da će se zahvaljujući našim zajedničkim naporima za dvije godine pod povoljnim uslovima skoro 300 porodica riješiti jedno od najvažnijih egzistencijalnih pitanja želim posebnu zahvalnost da uputim gospodinu Stijepoviću i Glavnom gradu u dijelu oslobađanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, ali i Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je svesrdno podržalo ovaj ambiciozni projekat slijedeći tako čvrsto opredeljenje Vlade da je za postizanje održivog ekonomskog rasta i ukupnog progresa društva potrebna bolje motivisana javna služba“ – rekao je predsjednik Vlade.

Predsjednik Vlade je poručio pripadnicima bezbjedosnih institucija:

„Uvaženi pripadnici bezbjednosnih institucija, uvjeravam vas da će Država znati i umjeti da pripazi svoje čuvare. Oni, koji čuvaju njen red i stabilnost, oni koji garantuju sigurnost svojoj Državi i brinu se o sigurnosti svakog pojedinca i njegove imovine moraju imati dužnu pažnju Vlade i Države.U narednom periodu radićemo na stvaranju uslova da se i u drugim crnogorskim opštinamastvore mogućnosti za rješavanje stambenih potreba vaših kolega. Kako u Podgorici i centralnom dijelu, tako na sjeveru i jugu. Istovremeno, nećemo zanemariti ni aspekt unapređenja uslova rada, modernizacije opreme i usavršavanja postojećih kadrovskog potencijala, jer je odan i obučen pripadnik bezbjednosne službe, slika tog društva i slika Dražave, i kao takav mora biti dostojan grba koji na uniformi nosi”.

Ministar unutrašnjih poslova Melvudin Nuhodžić je istakao da današnji događaj predstavlja potvrdu spremnost I posvećenost Vlade Crne Gore i Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Glavnim gradom i Sindikatom bezbjednosnih institucija započne sa realizacijom projekta izgradnje stambenog objekta za službenike Ministarstva.

„Uvjeren sam da je ovaj projekat dobar primjer partnerskog odnosa MUP–a, Sindikata I Glavnog grada, a cilj je da se obezbijede što bolji uslovi onima koji čuvaju bezbjednost države, javni red I mir radeći svakodnevno vrlo složen, odgovoran I častan posao I često rizikujuči svoje živote u ispunjavanju te važne misije”, rekao je minister, naglasivši da će MUP i u narednom periodu pružiti snažnu podršku i da se riješe stambene potrebe zaposlenih i u drugim opštinama.

Sindikati Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Policijske akademije, formirajući zajednički Sindikat bezbjednosnih institucija Crne Gore, pokrenuli su aktivnosti usmjerene na rješavanju stambenih pitanja zaposlenih u ove četiri bezbjednosne institucije.

Glavnim projektom predviđena je izgradnja 288 stanova, od čega 18 garsonjera, 162 jednosobna i 108 dvosobnih stanova.

Rok završetka radova planiran je za novembar 2019. godine, dok će se raspodjela stanova vršiti u toku 2018 godine. 
Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
   
   
   
  
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE