Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Министар Нухоџић и директор Стојановић посјетили повријеђеног полицајца Дробњака

Министар Нухоџић и директор Стојановић посјетили повријеђеног полицајца Дробњака
Датум објаве: 11.11.2017 13:57 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић и директор Управе полиције Славко Стојановић посјетили су данас полицијског инспектора Марка Дробњака у његовом породичном дому. Повреде у предјелу наткољенице и кољена, које је инспектор Дробњак задобио покушавајући да заштити суграђанку од напада пљачкаша на срећу нијесу тежег карактера, те је стога, након указане љекарске помоћи, јуче упућен на кућно лијечење.

Изразивши поштовање према хуманом и храбром чину инспектора Дробњака, министра Нухоџић и директор Стојановић казали су како је овим поступком исказана изузетна лична и професионална посвећеност. Чврсто вођен кодексом полицијске етике, инспектор Дробњак показао је како су полицијски службеници, чак и када нијесу на дужности, спремни да сопствени живот изложе ризику како би испунили улогу по којој су препознати у широј заједници, а то је да штите грађане, обезбиједе им миран, сигуран и безбједан живот, истакао је министар.

Министар Нухоџић је казао да учестали напади на полицајце у Црној Гори у посљедњи неколико година и њихово поврјеђивање при обављању задатака, указују на то да судска пракса, односно казне за ова дјела морају бити знатно оштрије, цијенећи друштвени значај и тежину послова које полицијски службеници обављају, чувајући јавни ред и мир и безбједност свих нас.

Јучерашњим храбрим чином инспектор Дробњак је сва начела полицијске професије показао на дјелу, због чега ће бити награђен од стране менаџмента МУП/УП, констатовали су министар Нухоџић и директор Стојановић.