Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministar Nuhodžić i direktor Stojanović posjetili povrijeđenog policajca Drobnjaka

Ministar Nuhodžić i direktor Stojanović posjetili povrijeđenog policajca Drobnjaka
Datum objave: 11.11.2017 13:57 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović posjetili su danas policijskog inspektora Marka Drobnjaka u njegovom porodičnom domu. Povrede u predjelu natkoljenice i koljena, koje je inspektor Drobnjak zadobio pokušavajući da zaštiti sugrađanku od napada pljačkaša na sreću nijesu težeg karaktera, te je stoga, nakon ukazane ljekarske pomoći, juče upućen na kućno liječenje.

Izrazivši poštovanje prema humanom i hrabrom činu inspektora Drobnjaka, ministra Nuhodžić i direktor Stojanović kazali su kako je ovim postupkom iskazana izuzetna lična i profesionalna posvećenost. Čvrsto vođen kodeksom policijske etike, inspektor Drobnjak pokazao je kako su policijski službenici, čak i kada nijesu na dužnosti, spremni da sopstveni život izlože riziku kako bi ispunili ulogu po kojoj su prepoznati u široj zajednici, a to je da štite građane, obezbijede im miran, siguran i bezbjedan život, istakao je ministar.

Ministar Nuhodžić je kazao da učestali napadi na policajce u Crnoj Gori u posljednji nekoliko godina i njihovo povrjeđivanje pri obavljanju zadataka, ukazuju na to da sudska praksa, odnosno kazne za ova djela moraju biti znatno oštrije, cijeneći društveni značaj i težinu poslova koje policijski službenici obavljaju, čuvajući javni red i mir i bezbjednost svih nas.

Jučerašnjim hrabrim činom inspektor Drobnjak je sva načela policijske profesije pokazao na djelu, zbog čega će biti nagrađen od strane menadžmenta MUP/UP, konstatovali su ministar Nuhodžić i direktor Stojanović.