Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministar Nuhodžić i direktorica za Zapadni Balkan Ruiz Kalavera obišli GP Božaj

Ministar Nuhodžić i direktorica za Zapadni Balkan Ruiz Kalavera obišli GP Božaj
Datum objave: 18.10.2017 15:18 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicuMinistar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktorica za Zapadni Balkan u Generalnoj direkciji za susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Henoveva Ruiz Kalavera obišli su danas radove na graničnom prelazu Božaj, između Crne Gore i Albanije.

Ministar Nuhodžić izrazio je zahvalnost Evropskoj uniji što u kontinuitetu podržava aktivnosti čiji je cilj unaprjeđenje granične infrastrukture. Strateški projekat, koji sa crnogorske strane obuhvata rekonstrukciju graničnog prelaza Božaj i izgradnju novog zajedničkog graničnog prelaza Zatrijebačka Cijevna-Grabon, važan je doprinos jačanju dobrosusjedskih odnosa kao i procesu približavanja zajedničkim evropskim ciljevima, kazao je ministar Nuhodžić.


Direktorica za Zapadni Balkan Ruiz Kalavera istakla je da ovaj projekat predstavlja konkretan vid saradnje Evropske unije i zemalja na Zapadnom Balkanu u čijem fokusu je poboljšanje infrastrukturnih veza kojima se podstiče ekonomski rast. Kako je navela, Evropska unija posvećeno radi na usklađivanju politike integrisanog upravljanje granicom, kako bi se osigurala bezbjednost a ujedno i olakšali redovni prekogranični tokovi.