Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Uoči 2. oktobra upriličeni sastanci sa predstavnicima diplomatskog kora, medijima,civilnim sektorom, penzionisanim policijskim službenicima, Sindikatom i nagrađenim službenicima

Uoči 2. oktobra upriličeni sastanci sa predstavnicima diplomatskog kora, medijima,civilnim sektorom, penzionisanim policijskim službenicima, Sindikatom i nagrađenim službenicima
Datum objave: 29.09.2017 18:45 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


U susret 2. oktobru- Danu unutrašnjih poslova, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović, u Vili Gorica, upriličili su sastanak sa rezidentnim ambasadorima zemalja članica EU i NATO, zemalja regiona i predstavnicima međunarodnih organizacija. U fokusu razgovora sa diplomatskim korom bili su projekti i aktivnosti koje Ministarstvo – Uprava policije u kontinuitetu sprovodi uz njihovu podršku. Zajednički je ocijenjeno da je saradnja u oblastima borbe protiv globalnih fenomena koji imaju nadnacionalni karakter na visokom nivou, kao i na planu ekspertske podrške za izradu strateški važnih dokumenata, u cilju dostizanja međunarodnih standarda na integracionom putu Crne Gore.

Biro za odnose s javnošću Vlade Crne GoreMinistar i direktor iskazali su zahvalnost na brojnim donacijama koje su u velikoj mjeri doprinijele osavremenjivanju i poboljšanju uslova rada crnogorske policije kao i stručnom usavršavanju, podršci iz regiona, kao i međunarodnih organizacija. Zajednička poruka je da MUP i u narednom periodu može računati na podršku koja u kontinuitetu dolazi od prijateljskih zemalja kako bi se proces EU integracija uspješno i kvalitetno sproveo.


Biro za odnose s javnošću Vlade Crne GoreU okviru obilježavanja dana Ministarstva unutrašnjih poslova, ministar i direktor sastali su se sa predstavnicima crnogorskih medija kojom prilikom je bilo riječi o dosadašnjoj saradnji sa institucijom koja je ocijenjena zadovoljavajućom kao i o modalitetima unapređenja profesionalnog odnosa u cilju tačnog i kvalitetnog informisanja građana.
MUPNa sastanku s predstavnicima nevladinih organizacija koje prate rad Ministarstva unutrašnjih poslova, u konstruktivnom dijalogu izražena je zahvalnost za objektivno praćenje izazova u radu MUP-UP-a. Zajednički je ocijenjeno da je dosadašnja saradnja kvalitetna i dobra, ali da treba zajednički, u granicama mogućeg, intenzivnije raditi na strateškim projektima a koji su od naročitog značaja za oblast bezbjednosti.MUPMenadžement MUP-UP sastao se danas sa predstavnicima Sindikata Ministarstva i Uprave policije gdje je razgovarano o poboljšanju materijalnog statusa zaposlenih i iskazano zadovoljstvo korektnom saradnjom.


MUPTradicionalno se za Dan unutrašnjih poslova organizovao sastanak sa penzionisanim službenicima MUP-a koji su izrazili zadovoljstvo što prepoznaju da je policijska profesija i dalje ostala sinonim za časnost i nesebičnost iako u mnogo modernijem konceptu rada. Zahvalili su na podršci koju MUP pruža za realizaciju penzionerskih inicijativa.


Za 25 policijskih službenika i službenika Ministarstva koji su dali izuzetan doprinos u radu obezbijeđene su nagrade koje su danas i svečano uručene.


Ovogodišnje nagrade dobili su sljedeći službenici Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije:

Hermin Šabotić
Kandosija Pavićević
Miodrag Grubač
Radomir Šćepanović
Petar Joksimović
Boris Mugoša
Julka Radinović
Ilija Janjušević
Dražen Aničić
Pajo Žarković
Veroljub Konatar
Marko Kujović
Dejan Mišović
Ivan Vukotić
Dragiša Mugoša
Zoran Backović
Radovan Milićević
Azemina Duraković
Vule Kovinić
Mitar Tadić
Dubravka Damjanović
Srđan Janjić
Mevludin Hasanović
Tomislav Osmajlić
Senad Murić