Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Nikšić: Tri lica kod kojih su pronađeni hekler i pištolj lišena slobode; oružje će se vještačiti u Forenzičkom centru

Datum objave: 11.09.2017 11:25 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić lišili su slobode R.K. (40) iz Nikšića, N.A. (26) iz Podgorice i D.M. (34) iz Podgorice, nakon što su u vozilu u kojem su se nalazila ova tri lica a kojim je upravljao R.K. pronašli automatsko oružje „Heckler & Koch“ i pištolj „Glock“.

Naime, službenici CB Nikšić su juče u naselju Straševina u Nikšiću kontrolisali vozilo u kojem su se nalazila ova lica. Prilikom kontrole policijski službenici su primjetili da D.M, koji se nalazio na zadnjem sjedištu, kod sebe ima automatsko oružje „Heckler & Koch“ model MP5K, koji mu se nalazio za pojasom, dok je N.A, koji se nalazio na suvozačevom mjestu, kod sebe imao pištolj marke „Glock“ model 17 sa uklonjenim fabričkim brojem. Prilikom kontrole ova lica su oružje koje je primjećeno kod njih odbacila od sebe na pod vozila.

Sva tri lica su lišena slobode. Predmetno oružje je izuzeto i biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru kako bi se utvrdilo da li je eventualno povezano sa izvršenjem nekog krivičnog djela odnosno da li potiče iz krivičnog djela.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.