Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Održan sastanak Zajedničkog mješovitog tima za sagledavanje uslova za uspostavljanje zajedničke granične kontrole na graničnim prelazima Klobuk i Zupci – BiH

Datum objave: 27.07.2017 20:00 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


U organizaciji Uprave za indirektno oporezivanje BiH, od strane nadležnih organa Bosne i Hercegovine i Crne Gore, juče, 26. jula 2017. godine, izvršen je zajednički obilazak graničnih prelaza za međunarodni putnički i robni saobraćaj Klobuk i Zupci, u cilju sagledavanja uslova za uspostavljanje zajedničke granične kontrole na navedenim graničnim prelazima.

Cilj obilaska je bio i sagledavanje uslova za uspostavljanje zajedničke granične kontrole na graničnim prelazima za međunarodni putnički i robni saobraćaj Klobuk – Ilino brdo, na Klobuku i Zupci – Sitnica, na Zupcima, na teritoriji BiH, kao i dogovor o budućem uspostavljanju zajedničke granične kontrole na graničnim prelazima za međunarodni putnički i robni saobraćaj Hum – Šćepan polje, na Šćepan polju i Deleuša – Vraćenovići, u Vraćenovićima, na teritoriji Crne Gore, kada se steknu za to potrebni uslovi.

Predstavnici nadležnih organa BiH i Crne Gore saglasili su se da postoje neophodni uslovi za uspostavljanje zajedničke granične kontrole na pomenutim graničnim prelazima, te da će sva ostala pitanja definisati odgovarajućim aneksima, shodno zaključenom Sporazumu između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara BiH o sprovođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima.