Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Izvještaj o stanju požara u 6 časova

Datum objave: 19.07.2017 07:20 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


U 6 časova stanje požara je sljedeće:

Opština Nikšić- tokom noći pripadnici SZS Nikšić su intervenisali u Podbožuru i Macavarama, kako bi spriječili širenje vatre koja se približavala kućama. Požari su i dalje aktivni, ali nisu ugrožene kuće niti stanovništvo.

Opština Podgorica- aktivan je požar u Mrkama. Ekipe su trenutno na terenu. Tokom noći je bilo nekoliko manjih intervencija i svi požari su ugašeni. Najveća intervencija je bila u Donjoj Gorici gdje je vatra zahvatila veću količinu guma iz obližnjeg auto servisa.

Opština Danilovgrad- noć je za pripadnike SZS Danilovgrad bila nešto mirnija nego nekoliko prethodnih, ali će i dalje nastaviti da prate mjesta na kojima je juče gorelo: Bandići, Šobajići i Vrela.

Opština Cetinje-aktivni požari su u Lastvi Čevskoj, Donjoj Markovini i Velestovu ali nema ugroženih objekata i lica.

Opština Ulcinj
- trenutno nema aktivnih požara , sve je pod konrolom.

Opština Bar- trenutno nema aktivnih požara.

Opština Budva- trenutno nema aktivnih požara.

Opština Kotor
- trenutno nema aktivnih požara.

U Opštinama Tivat i Herceg Novi – situacija je nepromijenjena. Aktivni su požari u mjestu Mardari, pojasu Solila-Topliš, duž sela Đuraševići, duž sela Zabrđe ka Žanjicama, na Plavim horizotima i Debelom brijegu ka Prijevoru.

Ukrajinski protivpožarni avion AN 32P, čiji je kapacitet 8000 litara vode, sinoć je sletio na aerodrom u Tivtu u 20:37 i biće angažovan u ranim jutarnjim časovima.
Danas oko 9:00h se očekuje dolazak švajcarskog višenamjenskog helikoptera Super puma, čiji kapacitet je 2000 litara vode.
Oko 9:00 se očekuje polazak tima iz Bugarske sa helikopterom MI 17, kapaciteta 2000 litara vode.
U najavi su još dva protivpožarna aviona Air Tractor, kapaciteta 3000 litara vode, iz Izraela koji bi bili operativni sjutra.
Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova zahvaljuje na podršci koju su, u kritičnim trenucima, iskazale Republika Srbija i Bosna i Hercegovina.