Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Informacija o aktivnim požarima na teritoriji Crne Gore

Datum objave: 18.07.2017 07:54 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


BAR – Trenutno je aktivan požar u Sutomoru na Golom brdu. Požar je lokalizovan. Nisu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo. Prijavljen je i jedan požar ka Paštrovićima. Nije ugroženo stanovništvo niti stambeni objekti.

ULCINJ – Trenutno nema aktivnih požara.

BUDVA – Trenutno je aktivan požar na Paštrovskoj Gori, ali je pod kontrolom.

KOTOR – Aktivnih požara nema, ali ekipe i dalje dežuraju u Bigovi.

TIVAT – Aktivan požar na Luštici. Ekipe su na terenu. Od ponoći aktivan požar u Zabrđu, kod Obosnika. Trenutno nisu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo, ali se situacija mijenja iz sata u sat. Nemaju informaciju o trenutnom broju vozila i službenika na terenu. Postoji mogućnost da će ponovo biti potrebna evakuacija stanovništva.

HERCEG NOVI – Rose – požar je pod kontrolom. Rt Veslo – požar je pod kontrolom. Obosnik – požar je aktivan od ponoći. Požar je zahvatio šumu. Nijesu ugroženi stambeni objekti ni stanovništvo. Službi zaštite i spašavanja Herceg Novi asistiraju kolege iz Službe zaštite i spašavanja Tivat i DVD Krtoli.

PODGORICA – Trenutno su aktivni požari koji su zahvatili nepristupačna mjesta u brdima. Nijedna ekipa Službe zaštite i spašavanja Podgorica nije na terenu.

CETINJE –Aktivni požari u Markovini, Lastvi Čevskoj i Gospoštini. Ekipe su na terenu, ali nijesu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo.

DANILOVGRAD – Dva aktivna požara: Zagarač i Slapi. Nije ugroženo stanovništvo niti stambeni objekti.

NIKŠIĆ – Trenutno su aktivni požari u Drenovštici, Bogetićima i na brdu Tović. Nije ugroženo stanovništvo ni stambeni objekti. U pitanju su šumski požari. Nema ekipa na terenu.
Bogetići, gorelo je uz magistralu. Požar je lokalizovan. Trenutno su se ekipe uputile ka Rudinama, ali ne znaju koliki je obim požara niti da li su ugrožene kuće dok ne stignu na lice mjesta.