Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministar Nuhodžić obišao požarišta: Zatražena međunarodna pomoć, nema razloga za dramatizaciju, strah i paniku

Ministar Nuhodžić obišao požarišta: Zatražena međunarodna pomoć, nema razloga za dramatizaciju, strah i paniku
Datum objave: 17.07.2017 18:51 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
 
Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić obišao je danas lokalitete ugrožene požarima u Primorskom regionu i ocijenio da je situacija ozbiljna, da je stoga zatražena međunarodna pomoć, ali da nema razloga za dramatizaciju, strah i paniku.

„Moja krajnja poruka je da nema razloga za dramatizaciju, strah i za paniku. Vjerujem da će naše službe, naše institucije, uz međunarodnu pomoć sve ovo učiniti kontrolisanim narednih dana, a vjerujem i ugasiti ove požare, bez obzira na krajnje nepogodne meteo uslove“ – rekao je ministar Nuhodžić u izjavi novinarima datoj na požarištu na Luštici.

Ministar je rekao da smo svi svjedoci velike požrtvovanosti i profesionalnosti službi za spašavanje, policije, pripadnika vojske, građana kao i privatnika.

„Složeni meteoroški uslovi, jak vjetar i vrućine utiču na požare, a statistika pokazuje da često građani svojom nepažnjom budu uzročnik požara“ – kazao je ministar unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova ponovio je apel građanima da prijave svaku sumnju u podmetanje požara.

Nakon Luštice ministar je obišao i požarišta na području Opštine Kotor gdje su ga dočekali predsjednik opštine Vladimir Jokić i komandir vatrogasne jedinice Maksim Mandić.

Ministar Nuhodžić je informisao javnost da je jutros zatražio međunarodnu pomoć za gašnje požara.

„Mi smo još danas zatražili pomoć od Mehanizma za civilnu zaštitu Evropske komisije, gdje su 34 zemlje. Već se naš zahtjev razmatra u Briselu i postoji mogućnost da nam već večeras bude upućena pomoć avionima“ – kazao je ministar.
 
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE