Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministar Nuhodžić i direktor Stojanović na promociji IX generacije polaznika Policijske akademije u Danilovgradu

Ministar Nuhodžić i direktor Stojanović na promociji IX generacije polaznika Policijske akademije u Danilovgradu
Datum objave: 07.07.2017 14:30 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović učestvovali su danas na svečanosti na kojoj je promovisana IX generacija polaznika Policijske akademije, koji su se na toj instituciji školovali po obrazovnom programu za zanimanje policajac/policajka. Ceremoniji u Danilovgradu prisustvovali su i ministar prosvjete Damir Šehović i rukovodilac Policijske akademije Boban Šaranović.

VIDEO: ministar Mevludin Nuhodžić - promocija IX generacije polaznika Policijske akademije

VIDEO: direktor policije Slavko Stojanovic - promocija IX generacije polaznika Policijske akademije

Govoreći na svečanosti ministar Nuhodžić je istakao da očekuje da će nova generacija profesionalno i posvećeno obavljati dužnost policijskog službenika, da će raditi po Ustavu i zakonu, čuvati javni red i mir, ličnu i imovinsku sigurnost građana, štititi ljudska prava i slobode, te da će raditi na poboljšanju povjerenja i poštovanja između Policije i građana.

„Uvjeren sam da će vam teoretska i praktična znanja koja ste stekli tokom školovanja na Policijskoj akademiji pomoći da u najsloženijim situacijama donesete ispravne odluke, i da ćete svojim radom i zalaganjem u službi, doprinijeti većoj sigurnosti građana Crne Gore, kao i ispunjavanju visokih standarda iz oblasti policijskih poslova“, kazao je ministar Nuhodžić.

Ministar je poručio da će Vlada Crne Gore i Ministarstvo unutrašnjih poslova voditi računa o statusu svršenih akademaca, njihovoj daljoj edukaciji, specijalizaciji i napredovanju, kako bi odgovorili izazovima vremena u kojem živimo.

Obraćajući se prisutnima, direktor Uprave policije Slavko Stojanović kazao je da je obrazovanje policijskih službenika u okviru Osnovnog programa za zanimanje policajac, kao i stručno usavršavanje službenika koji su već zaposleni u policiji, jedan od osnovnih preduslova za primjenu savremenih policijskih standarda u procesu reformi, kao i za usvajanje i primjenu dobrih praksi i iskustava na putu evropskih integracija naše države.

„Mlade snage su ono na čamu počiva budućnost policijske organizacije i upravo zato želim da izrazim uvjerenje da će buduće mlade kolege imati znanja i vještina i pokazati interesovanje za sticanjem neophodnog iskustva od starijih kolega, kako bi uspješno odgovorili svim obavezama koje se postavljaju pred Policiju u procesu ispunjavanja uslova iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24“, kazao je direktor.

Izrazivši lično i profesioalno zadovoljstvo povodom završetka školovanja IX generacije polaznika Policijske akademije, direktor Stojanović je izrazio uvjerenje da će mlada generacija opravdati očekivanja i da će dostojno predstavljati policijsku organizaciju.

Tokom obraćanja ministar Šehović poručio je da su sloboda i napredak društva proporcionalni njegovoj sposobnosti da obezbijedi stabilnost i sigurnost svojim građanima, te da su, sa druge strane, sloboda i prava jednog čovjeka ograničeni primarno slobodnom drugog: “Poznavanje granice između to dvoje, kao i prepoznavanje obaveza koju profesija policajca nosi, imperativ je za dobro obavljanje zadataka”

Ističući izazove koji neizostavno prate policijski poziv, rukovodilac Policijske akademije, Boban Šaranović je poručio: „Pred vama su veliki izazovi a još veća očekivanja. Svi ovdje prisutni, ali i građani, očekuju od vas da ne ustuknete, da se ne povučete pred tim izazovima, već da sve svoje znanje i sposobnosti stavite na raspolaganje državi CG.“

Svečanosti su pored ministra unutrašnjih poslova, ministra prosvjete i direktora Uprave policije, prisustvovali predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović i brojni saradnici i prijatelji Policijske akademije.