Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Potpisan Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Azerbejdžan o readmisiji

Potpisan Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Azerbejdžan o readmisiji
Datum objave: 27.04.2017 15:00 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić primio je danas šefa Državne migracione službe Republike Azerbejdžana, Firudina Nabijeva, koji je boravio u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Ministar Nuhožić je saopštio da Crna Gora i Republika Azerbejdžan u kontinuitetu ostvaruju prijateljske odnose zasnovane na međusobnom uvažavanju, uz obostranu spremnost za dalje unaprjeđenje partnerstva u domenu bezbjednosti i sigurnosti. Posebno je naglasio da Crna Gora izuzetno cijeni azerbejdžanske investicije i, u tom smislu, ukazao na značaj turističkog kompleksa Portonovi. Na toj liniji, Nuhodžić je izrazio uvjerenje da će se u narednom periodu intenzivirati i ekonomski odnosi dvije zemlje.

Šef Državne migracione službe Firudin Nabijev je iskazao zadovoljstvo kvalitetnom saradnjom dvije države na svim nivoima i u brojnim oblastima. U kontekstu realizacije strateških spoljnopolitičkih prioriteta, istakao je da je Crna Gora ostvarila značajne rezultate na planu evropskih i NATO integracija. Pohvalio je aktivnosti koje crnogorski državni organi sprovode na strateškom i zakonodavnom planu kada je riječ o predaji i prihvatu osoba kod kojih je ulazak ili boravak nezakonit.

Na kraju bilateralnog susreta, potpisan je Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Azerbejdžana o readmisiji (vraćanju i prihvatanju) lica koja su bez dozvole boravka, kojim će biti omogućena još bolja međusobna saradnja u suzbijanju ilegalnih migracija.VIDEO: Svečana ceremonija potpisivanja Sporazuma o readmisiji sa Azerbejdžanom - KADROVI

VIDEO: Ministar Mevludin Nuhodžić i šef Državne migracione službe Republike Azerbejdžan Firudin Nabijev - KADROVI