Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Izvršenim ATP pregledom šoping mola Delta City nije pronađena eksplozivna naprava; lažna dojava stigla iz Srbije

Datum objave: 20.04.2017 21:10 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Policijski službenici su izvršili ATP pregled šoping mola Delta City u Podgorici i okoline ovog objekta kojim nije pronađena eksplozivna naprava.

Dežurna služba Centra bezbjednosti Podgorica je naime oko 18,00 časova obaviještena da postoji dojava da je u šoping molu Delta City u Podgorici postavljena eksplozivna naprava.

Policija je po pozivu odmah reagovala. Šoping mol Delta City je evakuisan. Lice mjesta je obezbijeđeno. Tim za protivdiverzionu zaštitu je izvršio ATP pregled ovog objekta i okoline. Pregledom je utvrđeno da nema eksplozivne naprave.

Službenici Uprave policije su veoma brzo nakon poziva utvrdili da je ova lažna dojava upućena iz Republike Srbije, sa SIM kartice kupljene u ovoj državi.

NCB Interpol Podgorica je odmah kontaktirao NCB Interpol Beograd. Kao i u prethodnim slučajevima, sumnjamo da je poziv upućen sa neregistrovanog pripejd broja, tzv. specijala, koji je iskorišćen samo jednom i to u svrhu činjenja ovog krivičng djela.

Krivično djelo lažno prijavljivanje u ovom slučaju, kao i u prethodnim lažnim dojavama, je počinjeno ne samo na teritoriji Crne Gore već i druge države, u ovom slučaju Srbije. Naime, shodno ZKP-u, mjestom izvršenja krivičnog djela se smatra i mjesto gdje je nastupila posljedica (u konkretnom slučaju, šoping mol Delta City) i mjesto na kojem su preduzete nezakonite radnje koje su u opisu krivičnog djela (mjesto u Srbiji sa kojeg je upućen poziv).

Policijski službenici će intenzivirati komunikaciju sa kolegama iz Srbije radi identifikacije lica koje je uputilo poziv.