Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Podgorica: Pronađeno i oduzeto 20kg skanka; jedno lice lišeno slobode

Datum objave: 20.04.2017 14:28 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su juče, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju tzv. ulične prodaje opojnih droga, a postupajući na osnovu operativnih saznanja pronašli i zaplijenili 20 kg opojne droge marihuana tipa skank. Jedno lice lišeno je slobode zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenici Odsjeka su, 19.04.2017. godine u Podgorici, postupajući po prethodno pribavljenim operativnim saznanjima, u blizini posjeda AD „Plantaža“ pronašli i zaplijenili 20 kilograma biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank. Tom prilikom slobode je lišen V.B. (24) iz Skadra, Republika Albanija, koji je u blizini posjeda AD „Plantaža“ zatečen, čekajući primopredaju, i to nedaleko od mjesta na kojem je kako se sumnja sakrio dvije putne torbe u kojima se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je ovo lice opojnu drogu prokrijumčarilo sa teritorije Republike Albanije, te da je bila namjenjeno daljoj prodaji na teritoriji naše države.

Pronađena i zaplijenjena droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja. O događaju je obavješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se lice liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.