Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Podgorica: Okupljena lica spriječena da nasilno uđu u Ustavni sud; zbog prekršaja privedeno jedno lice

Datum objave: 19.04.2017 20:55 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su danas oko 15,30 časova priveli D.S. (39) iz Podgorice zbog počinjenih prekšaja iz Zakona o javnom redu i miru, čl. 11 i 12 (ometanje ovlašćenog policijskog službenika u vršenju službene dužnosti i nepostupanje po naređenju ovlašćenog policijskog službenika).

Naime, predstavnici majki koje su korisnice naknade za troje i više djece su danas ispred objekata Skupštine i Ustavnog suda održali protestni skup koji je prethodno uredno prijavljen policiji. Tokom tog skupa, kojem je prisustvovalo oko 600 lica, je došlo do incidenta u kojem su okupljena lica pokušala da probiju policijski kordon kako ne bi dozvolila predsjedniku Ustavnog suda i sudijama Ustavnog suda da izađu iz službenih prostorija. Ova lica su pokušala da, probijajući policijski kordon, nasilno uđu u prostorije Ustavnog suda u čemu su ih spriječili policijski službenici i to potiskujući masu, bez upotrebe drugih sredstava prinude.

Tokom potiskivanja mase na policijske službenike su bacane kamenice, jaja i ostali predmeti. Takođe, policijski službenici su tokom potiskivanja bili izloženi brutalnom vrijeđanju, psovanju i omalovažavanju. U toku ove intervencije priveden je D.S. zbog pomenuta dva prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

O cjelokupnom događaju obaviješten je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji će cijeniti da li u postupanju organizatora skupa ili bilo kog lica ima elemenata bića krivičnog djela koji se goni po službenoj dužnosti.

Policijski službenici će intenzivno raditi na identifikovanju lica koja su se prema policijskim službenicima ponašala na već opisan nezakonit i nedoličan način.