Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

17.01.2018.

Javni poziv za predlaganje predstavnika/ce NVO u Radnoj grupi za izradu zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova, na osnovu člana 9 stav 1 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), upućuje Javni poziv za predlaganje predstavnika/ce NVO u Radnoj grupi za izradu zakona nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnika/ce za člana/cu radne grupe za izradu Nacrta zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

16.01.2018.

Nastavak pregovora na zaključivanju i izvršavanju međunarodnih ugovora o graničnim prelazima i pograničnom saobraćaju između Crne Gore i Republike Srbije

Nastavak pregovora na zaključivanju i izvršavanju međunarodnih ugovora o graničnim prelazima i pograničnom saobraćaju između Crne Gore i Republike Srbije

U Podgorici, 16. januara 2018. godine, održan je bilateralni sastanak delegacija Crne Gore i Republike Srbije na zaključivanju sporazuma o graničnim prelazima za međunarodni drumski, željeznički i pogranični saobraćaj između Crne Gore i Republike Srbije.

15.01.2018.

Javni poziv za podnošenje predloga za dodjelu nagrada i priznanja

Ministarstvo unutrašnjih poslova - Komisija za sprovođenje postupka dodjele nagrada i priznanja, u skladu sa Pravilnikom o načinu i postupku dodjele nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja („Službeni list Crne Gore”, broj 39/13) pokreće postupak dodjele nagrada i priznanja i upućuje javni poziv za podnošenje predloga za dodjelu nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja za posebne zasluge u razvoju sistema zaštite i spašavanja i iskazanu ličnu požrtvovanost u sprovođenju zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara.

12.01.2018.

UNHCR donirao opremu za hitne intervencije Direktoratu za vanredne situacije MUP-a

UNHCR donirao  opremu za hitne intervencije Direktoratu za vanredne situacije MUP-a

Agencija Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) u Crnoj Gori donirala je danas Direktoratu za vanredne situacije MUP-a opremu za hitne intervencije.

10.01.2018.

Ministar Nuhodžić za ND Vijesti: Oštrije kazne smanjiće kriminal na ulicama

Ministar Nuhodžić za ND Vijesti: Oštrije kazne smanjiće kriminal na ulicama

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić poručio je da bi se amnestiranjem osuđenih za najteža krivična djela obeshrabrila policija, tužilaštvo i sudovi, dok bi se izvršiocima krivičnih djela uputila ohrabrujuća poruka.

05.01.2018.

Ministri Nuhodžić, Radulović i Purišić u radnoj posjeti opštinama pogođenim zemljotresom

Ministri Nuhodžić, Radulović i Purišić u radnoj posjeti opštinama pogođenim zemljotresom

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović boravili su danas u radnoj posjeti opštinama u Sjevernom regionu koje su pogođene zemljotresom. Na sastancima sa rukovodstvom opština Berane, Andrijevica, Gusinje, kao i Plav, gdje se ministrima Nuhodžiću i Raduloviću pridružio ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, zajednički je konstatovano da je zemljotres pričinio materijalnu štetu, ali da za posljedicu nije imao ljudske žrtve ni povrijeđene.

04.01.2018.

Direktor Direktorata za vanredne situacije obići će tokom dana područje Plava i drugih opština pogođenih zemljotresom

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Direktorata za vanredne situacije i Uprave policije već aktivno djeluju na terenu u više opština u Sjevernom regionu Crne Gore kako bi zajedno sa predstavnicima lokalnih samouprava prikupili informacije o eventualnoj šteti koju je prouzrokovao današnji zemljotres.

29.12.2017.

Obavještenje: Dežurni telefon u Ministarstvu unutrašnjih poslova za vrijeme predstojećih praznika

Dežurni telefon u Ministarstvu unutrašnjih poslova za vrijeme predstojećih praznika je 067/469-455, dok je dežurni telefon za poslove iz nadležnosti Uprave policije besplatni policijski broj 122.

29.12.2017.

Novogodišnja čestitka ministra Nuhodžića

Novogodišnja čestitka ministra Nuhodžića

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić čestitao je predstojeće praznike zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije.

28.12.2017.

Vlada utvrdila Predlog zakona o strancima

Vlada utvrdila Predlog zakona o strancima

Na konferenciji za medije, održanoj danas nakon sjednice Vlade, Milanka Baković, generalna direktorica Direktorata za građanska stanja i lične isprave u Ministarstvu unutrašnjih poslova, izvijestila je da je Vlada danas utvrdila Predlog zakona o strancima. Ovaj zakon će po njenim riječima na kvalitetan način urediti ulazak i izlazak , kretanje, boravak i rad stranaca u Crnoj Gori u skladu sa međunarodnim standardima i obavezama preuzetih iz akcionog plana za poglavlje 24, a u cilju usklađivanja pravne tekovine EU sa Zakonom o strancima...