Мања слова Већа слова РСС
>

Шест црногорских полицајаца ће бити радно ангажовано на хрватском приморју

Шест црногорских полицајаца ће бити радно ангажовано на хрватском приморју
Датум објаве: 01.07.2020 13:13 | Аутор: Управа полиције

Испис Штампај страницу


Директор Управе полиције Веселин Вељовић и помоћник директора за Сектор криминалистичке полиције Енис Баковић су се данас састали са полицијским службеницима који ће наредна два мјесеца бити радно ангажовани у Републици Хрватској. 

Службеници црногорске полиције се упућују у Хрватску у склопу пројекта размјене полицијских службеника на приморју током љетње туристичке сезоне који спроводе Управа полиције и Равнатељство полиције Републике Хрватске.

„Ово је значајна активност у којој ћете бити представници наше службе и државе, а увјерен сам да ћете то радити на најбољи начин промоцијом квалитета и способности црногорског полицајца.“ – казао је директор Вељовић. 

Наставак оваквог облика сарадње, који траје већ девет година, доприноси да се размјеном искустава јача безбједносна заштита и превентивно се дјелује на криминалне активности међународног карактера за вријеме љетње туристичке сезоне. 

Шест службеника Управе полиције ће од 01. јула до 01. септембра 2020. године, у смјенама од по 20 дана, бити ангажовано у Полицијској управи Дубровачко – Неретванској, док ће такође у истом периоду на нашем приморју радно боравити полицајци из Републике Хрватске.

Црногорска полиција у циљу остваривања ефикасније међународне полицијске сарадње и ове туристичке сезоне ће, осим колега из Републике Хрватске, угостити и полицијске службенике из Републике Албаније сходно протоколу о сарадњи између полиција ове двије државе.