Мања слова Већа слова РСС
>

Полиција предузела све из своје надлежности у односу на догађај у Доњим Коктима; оштећена одустала од подношења пријаве

Датум објаве: 30.06.2020 12:37 | Аутор: Управа полиције

Испис Штампај страницу


Полиција је поступала по пријави оштећене Ј.Р. из насеља Доњи Кокоти и идентификовала малољетно лице које је са за сада непознатим малољетним особама нарушавало јавни ред и мир и вријеђало породицу Р. 

Дежурну службу је 27. јуна Ј.Р. обавјестила да је дошло до нарушавања јавног реда и мира буком и галамом, те да је више особа каменице и друге предмете бацало у правцу породучне куће у Доњим Кокотима, упућујући им том приликом погрдне ријечи на националној основи, као и да је дошло до исписивања графита на оближњој трафостаници и на коловозу у непосредној близини њихове породичне куће. 

Нијесу исписивани графити на кући, нити на огради која је власништво ове породице. Полиција је обавила разговор са Ј.Р. која није жељела да подноси пријаву већ само да се лица идентификују и упозоре. Обиласком ближег лица мјеста затечено је више малољетника од који је један признао да је он са још неколико лица учествовао у овом догађају. Он је упозорен од стане полицијских службеника. 

О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац за малољетнике. 

Полиција је 29. јуна поново изашла на лице мјеста гдје су од оштећене када им је она саопштила да је добија поруке пријетеће садржине преко друштвене мреже у вези спорног догађаја. Такође, оштећена је саопштила да су претходни дан долазлили родитељи како би се извинили за понашање своје дјеце и непријатност које је ова породица доживјела. 

Ј.Р. је поновила да не жели да подноси пријаву.