Мања слова Већа слова РСС
>

Кривична пријава у Рожајама због кршења мјера

Датум објаве: 27.06.2020 12:25 | Аутор: Управа полиције

Испис Штампај страницу


Полиција у Рожајама је, спроводећи активности на контроли поштовања мјера Министарства здрвља, поднијели кривичну пријаву против једне особе због кршења мјера.

Поступајући на основу сазнања да је М.Т. (18) из Бара дошла из Републике Србије преко Граничног прелаза Шпиљани и избјегла гранични прелаз Драченовац на начин што је илегално ушла у нашу државу са намјером да избјегне неки од видова јавно здравствених мјера, полиција је контролисала возило у којем се налазила ова особа. 

Возилом је управљао К.Ј. (21) из Подгорице док се у возилу налазио и В.Ш. (23) из Подгорице. 

М.Т. је уз епидемилошки надзор спроведена у карантин. У току су провјере да ли су наведена два лица боравила у Републици Србији а обзиром да су била у констакту са М.Т. за њих је надлежна здравствено санитарна инспекторка донијела рјешења о карантину. 

Провјерама је утврђено да је М.Т. у јутарњим часовима легално прешла гранични прелаз Шпиљани на изласку из Републике Србије.

Рожајска полиција је против М.Т. поднијела кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починила кривично дјело непоступање по здрасвтвеним прописима за сузбијање опасне заразне болести.