Мања слова Већа слова РСС
>

Значајан прогрес Црне Горе у борби против трговине људима

Датум објаве: 26.06.2020 14:23 | Аутор: Управа полиције

Испис Штампај страницу


У Извјештају о трговини људима који потписује амерички Стејт Департмент истакнут је примјетан напредак Црне Горе који је остварен у борби против трговине људима.

У односу на претходни извјештајни период, захваљујући квалитетним и продуктивним активностима које су спровођене у овој области, те напорима који су укључивали и кривично гоњење и заштиту жртава, постигнут је мјерљиви прогрес.

„Влада је демонстрирала да улаже све веће напоре у односу на претходни извјештајни период, стога је Црна Гора унапријеђена из „Тиер 2 Wатцх лист“ у „Тиер 2“. Знатно је повећан број идентификованих жртава, углавном због значајног случаја са 12 жртава трговине људима и 87 потенцијалних жртава са Тајвана’’, наводи се у документу.

Управа полиције пружила је допринос у овим постигнућима и још бољем резултату него што је то био случај у претходном извјештају.

Свакако, Управа полиције реално сагледава све чињенице и уважава препоруке изнијете у овом Извјештају које је спремна да спроведе у циљу остваривања још бољег и квалитетнијег биланса резултата.