Мања слова Већа слова РСС
>

Због преваре ухапшене три особе, за једном се трага

Датум објаве: 23.06.2020 12:21 | Аутор: Управа полиције

Испис Штампај страницу


Полиција је у Херцег Новом надлежном државном тужиоцу поднијела кривичну пријаву против четири лица због сумње да су извршили кривично дјело превара у продуженом трајању.

Ово кривично дјело су, сумња се, извршили В.М. (70) из Подгорице, Д.М. (40) из Подгорице, Б.В. (50) из Херцег Новог и М.Т. (49) који је држављанин Босне и Херцеговине, са привременим боравком у Херцег Новом, на штету држављанина Руске Федерације.

У намјери да прибаве противправну имовинску корист, лажним приказивањем чињеница и довођењем у заблуду оштећеног, током јуна и јула 2019. године, ова лица су се, како се сумња, оштећеном лицу представљали као службеници државних органа и од њега противправно присвојили новац у износу од 17.100 еура.

Спроводећи даље мјере и радње, полиција је приликом претреса станова осумњичених пронашла и одузела одређени број мобилних телефона, као и легитимацију са фотографијом М.Т. 

Слободе су лишени Д.М., Б.В. и М.Т. због сумње да су извршили кривично дјело превара у продуженом трајању и они су уз кривичну пријаву приведени надлежном тужиоцу у Херцег Новом.

В.М. је од раније недоступан надлежним органима, а за њим је расписана национална потрага због издржавања затворске казне због извршених кривичних дјела у претходном периоду.