Мања слова Већа слова РСС
>

Полиција подноси кривичне пријаве против лица одговорних за јавна окупљања организована мимо мјера НКТ-а

Датум објаве: 15.06.2020 15:22 | Аутор: Управа полиције

Испис Штампај страницу


Полиција ће поднијети кривичне пријаве против одговорних особа за јавна окупљања која су одржана 14. јуна супротно прописаним мјерама Националног координационог тијела, за кривична дјела непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заране болести. 

Полиција у Подгорици лишила је слободе М.Ш. због постојања основане сумње да је починио наведено кривично дјело, на начин што је организовао јавно окупљање у покрету којем је присуствовало по процјенама полиције, око 8.500 грађана што је супротно мјери НКТ-а о дозвољеном броју грађана на јавним окупљањима. Тужилац је за М.Ш. донио рјешење о задржавању до привода судији за истагу. 

Због сумње да је починио исто дјело лишен је слободе и Ж.Ћ. који је организатор јавног окупљања у Даниловграду којем је присуствовало око 350 грађана. Након саслушања надлежни тужилац је за ово лице донио рјешење о задржавању до привода надлежном судији за истрагу. 

Будванска полиција ће поднијети кивичну пријаву против Б.Р. лица одговорног за јавно окупљање у Будви због кршења мјере НКТ-а.

Барска полиција је поднијела кривичне пријаве против М.П и С.З. због организовања јавних окупљања у Бару и Сутомору мимо прописаних мјера Националног координационог тијела а због постојања основа сумње да су починили кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заране болести. 

Полиција у Пљевљима ће због јавног окупљања у покрету у овом граду поднијети кривичну пријаву против С.Ј. и Б.С. за кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести. 

Службеници Центра безбједности Беране прикупили су обавјештења од организатора на околности јавног окупљања у Беранама и списи предмета су достављени надлежном тужилшатву. 

Од организатора јавног окупљања у Бијелом Пољу Д.П. полиција је прикупила обавјештења која су достављена надлежном тужиоцу који се изјаснио да у радњама овог лица нема елемената кривичног дјела. 

Осим тога, полиција је у Никшићу због јавног окупљања на ове оклоности прикупила обавјештења од М.А. и М.Т. Предмет ће бити достављен тужилашатву на оцјену и мишљење.