Мања слова Већа слова РСС
>

14 особа ће прекршајно одговарати због туче док ће двојца од њих одговарати и кривично због напада на два службеника УП

Датум објаве: 16.05.2020 17:33 | Аутор: Управа полиције

Испис Штампај страницу


Службеници Центра безбједности Будва су против 14 особа поднијели прекршајне пријаве због нарушавања јавног реда и мира у једном угоститељском објекту на начин што су се физички међусобно обрачунавали, гађали стакленим флашама и чашама међусобно.

Два лица су лишена слободе због сумње да су починила кривично дјело напада на службено лице у вршењу службене дужности. 

Изласком на лице мјеста полиција је у угоститељском објекту затекла Л.Д.(20), Л.Д. (21), Л.Ј. (25), М.З. (23), П.К. (25), В.Т. (19), М.Д. (25), И.Н. (35), М.Ђ. (31), Н.Б. (24), И.Б. (26), С.К. (31), С.А. (25) и С.Н. (25) сви из Будве која су учествовали у тучи. Након више упозорења и наређења лица су настављала са нарушавањем јавног реда и полицијски службеници су употребом средстава принуде успоставили нарушени јавни ред. 

Том приликом су Л.Д. и Л.Ј. физички напали полицијске службенике, када је Л.Д. у правцу службеника бацао и стаклене флаше. Службеници су задобили лаке тјелесне повреде. 

О догађају је обавјештен надлежни тужилац који је наложио да се Л.Д. И Л.Ј. лише слободе због кривичног дјела напада на службено лице у вршењу службене дужности. 

Због овог догађаја у службене просторије је позвано још седам лица ради прикупљања обавјештења у својству грађанина.