Мања слова Већа слова РСС
>

Идентификовано лице које је на онлине порталу поставило коментар уврједљиве природе

Датум објаве: 08.05.2020 13:26 | Аутор: Управа полиције

Испис Штампај страницу


Службеници Сектора за борбу против организованог криминала и корупције су идентификовали лице које је на онлине порталу, испод текста, сумња се, објавило уврједљиви и пријетећи коментара. О свим предузетим радњама је обавјештен надлежни државни тужилац којем су достављени списи предмета. 

Наиме, 28. априла 2020. године на онлине порталу www.борба.ме објављен је текст под називом “Лавров ударио по Ђукановићу: Мило је под теретом шверца цигарета, окренуо се против Русије, са њим се лако манипулише!“, испод којег је корисник Ланг обавио коментар увредљиве природе – на вјерској основи, који је био и пријетеће природе. 

Предузимајући мјере и радње током полицијско – тужилачких активности приступило се идентификацији лица које је објавило спорни коментар. Полицијски службеници су извршили претрес стана и других просторија, као и електронских уређаја које користи лице Д.Л. (40).

Током криминалистичке обраде утврђено је да је Д.Л. обајавио тај коментар 28. априла 2020. године. 

У односу на све предузете мјере и радње, у Сектору за борбу против организованог криминала и корупције формиран је предмет чији су списи са прикупљеним доказима достављени државном тужиоцу у Основном државном тужилшатву у Подгорици на изјашњење, након чега слиједи процесуирање.