Manja slova Veća slova RSS
>

Akcija „Panter“: Presječen lanac krijumčarenja droge na Skadarskom jezeru

Akcija „Panter“: Presječen lanac krijumčarenja droge na Skadarskom jezeru
Datum objave: 13.03.2020 12:35 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Kao rezulatat nastavka aktivnosti Uprave Policije na polju suzbijanja krijumčarenja opojnih droga, uhapšena su dva pripadnika kriminalne grupe i zaplijenjeno je 150 kilograma marihune.

Nakon višemjesečnih aktivnosti službenika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala korupcije, službenika Sektora granične policije i drugih struktura Uprave policije juče je, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovana policijska akcija kodnog naziva „Panter”.

Realizacijom policijske akcije „Panter" uhapšen je jedan dio kriminalne grupe i presiječen lanac krijumčarenja velikih količina marihuane tipa „skank". Krijumčarski lanac je vodio iz Republike Albanije preko Skadarskog jezera do Crne Gore, sa ciljem daljeg krijumčarenja ka zemljema regiona i zemljama Evropske unije.

Na Skadarskom jezeru je presretnuto plovilo i lišeni su slobode Z.P. (37) iz Podgorice i A.V. (31) iz Podgorica koji je službenik UIKS-a. Oni su, kako se sumnja, počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Izvršenom pretragom terena, na samoj obali Skadarskog jezera, pronađeno je i oduzeto 11 pakovanja u kojima se nalazila opojna droga marihuna, ukupne količine od oko 150 kilograma.
Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su ova lica, u dužem vremenskom periodu, ustaljenom rutom preko jezera, plovilom, vršili prebacivanje većih količina droge do Crne Gore, radi daljeg transporta i prodaje.

Nastavljaju se aktivnosti u cilju indetifikovanja ostalih lica uključenih u ovo krijumčarenje maruhuane.