Мања слова Већа слова РСС
>

Сарадња црногорске полиције и безбједносних служби Републике Италије је снажна и ефикасна

Сарадња црногорске полиције и безбједносних служби Републике Италије је снажна и ефикасна
Датум објаве: 31.01.2020 18:45 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Директор Управе полиције Веселин Вељовић са сарадницима присуствује Конференцији за додјелу награда у области борбе против криминала која се одржава 30. и 31. јануара у Напуљу.

Ова конференција се одржава у оквиру пројекта ИПА2017 који води Министарство унутрашњих послова Репубилке Италије.

Тема конференције је „Област стабилности за европску безбједносну политику, нове изазове и полицијску сарадњу“.

УПВељовић је истакао да црногорска полиција биљежи значајне резултате у међународној полицијској сарадњи и борби против свих облика криминала што доприноси европској перспективи наше државе.

У наставку конференције су се третирала питања оперативне полицијске сарадње између земаља Западног Балкана и земаља Европске уније у давању доприноса европској безбједносној политици.

Као је Црна Гора преузела једногодишње предсједавање Асоцијацијом шефова полиције земаља Југоисточне Европе СЕПЦА, директор Вељовић је нагласио да ће са европским партнерима снажно заступати интересе и потребе земаља чланица ове асоцијације.

Приликом сусрета директора Вељовића и директора италијанске полиције Францо Габриелли потврђена је снажна сарадња црногорске полиције и италијанских безбједносних служби, те је акцентован приоритет заједничког дјеловања у наредном периоду у области борбе против трговине наркотицима и ефикасног одговора корупцији и прању новца.

Осим тога, директор се сусрео и са помоћником министра унутрашњих послова Републике Италије Вито Црими гдје је заједнички закључено да је црногорска полиција направила значајне искораке у сарадњи са италијанском полицијом који се огледају у великом броју успјешно спроведених акција и операција.