Мања слова Већа слова РСС
>

Вељовић у радној посјети Бијелом Пољу: „Систем безбједности ће очувати мир и безбједност свих грађана а посебно осјећај сигурности мањинских народа“

Вељовић у радној посјети Бијелом Пољу: „Систем безбједности ће очувати мир и безбједност свих грађана а посебно осјећај сигурности мањинских народа“
Датум објаве: 28.01.2020 13:33 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Директор Управе полиције Веселин Вељовић боравио је данас са сарадницима у Бијелом Пољу, у радној посјети Центру безбједности у оквиру које је организован састанак којем је присуствовао помоћник директора Зоран Лазовић и одговорне старјешине овог центра, Одјељења безбједности Мојковац и Регионалног центра граничне полиције „Сјевер“.

Презентовани су резултати рада у протеклој години, а разговарало се и о важним питањима везаним за безбједност грађана и у овој локалној заједници.

„На подручју које својом надлежношћу обухвата Центар безбједности Бијело Поље, у години која је за нама регистровано је 238 кривичних дјела, што је за 9 % мање у односу на 2018. годину. Надлежним тужилаштвима поднијето је 215 кривичних пријава против 238 лица због сумње да су извршили одређена кривична дјела. Такође, расвијетљена су и три кривична дјела из претходног периода“ – саопштио је начелник Милош Булатовић.

Директор Вељовић је истакао да у овом моменту посебан сензибилитет треба усмјерити на заштиту мањинских народа, и свих грађана нарочито у тренуцима када су примјетни говор мржње и нетолеранције у спорадичним изјавама неодговорних појединаца.

УП„Безбједносна ситуација у држави је стабилна, а инциденти који су забиљежни претходних дана су изоловани случајеви“ – казао је Вељовић.

Свједоци смо да се у јавности пласирају бројне дезинформације које за циљ имају узнемирење јавности, а констатују се и притисци на грађане због вјерских или других разлога. Важно је да грађани цијене актуелну ситуацију и да не подлијежу притисцима и провокацијама, као и то да све овакве случајеве пријаве полицији.

„Оперативни састав полиције дјелује јединствено у актуелном амбијенту када је потребно обезбиједити мирно одвијање окупљања грађана који остварују своје загарантовано демократско право на исказивање мишљења и увјерења“ – нагласио је Веселин Вељовић.

Полиција показује висок степен толеранције, а законом прописана овлашћења се примјењују само у изузетним случајевима када је неопходно очувати стабилност реда и мира.

УПОсим тога, директор Вељовић се током ове радне посјете састао и са предсједником Општине Бијело Поље Петром Смоловићем гдје је закључено да је сарадња полиције и општинских органа у континуитету на високом нивоу.

Смоловић је оцјенио да стабилан амбијент подстиче и привлачи нове инвестиције за добробит свих грађана који живе у овој Општини.

Бјелопољска општина је примјер мултиетничког склада и то је вриједност коју треба чувати, а досадашња сарадња са локалном заједницом је наишла на све похвале.

Полиција са партнерским службама и организацијама на локалном нивоу одлучно и посвећено ради на томе да се сваки грађанин, без обзира на различитости, осјећа сигурно и спокојно, што је констатовано на данашњем састанку.

Закључено је да је заштита свих грађана и њихових породица приоритет од којег полиција неће одступити.