Manja slova Veća slova RSS
>

Policija presjekla lanac krijumčarenja skanka; osumnjičeni lišen slobode i priveden u Specijalno državno tužilaštvo

Datum objave: 16.08.2019 15:41 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije su, u koordinaciji i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u saradnji sa Upravom carina, izveli koordiniranu akciju u kojoj je presječen lanac krijumčarenja skanka. Slobode je lišen državljanin Srbije, A.O. (47), u čijem vozilu je otkrivena droga, 43 kg marihuane tipa skank, koja je, kako se sumnja, bila namijenjena krijumčarenju u zemlje Evropske unije.

U akciji je učestvovalo više organizacionih jedinica policije, a vozilo „Nissan Juke“ je zaustavljeno u naselju Mareza u Podgorici. Pretresom vozila, kojim je upravljao A.O, je u specijalno izrađenim bunkerima na više mjesta u unutrašnjosti vozila pronađeno 61 pakovanje opojne droge marihuana tipa skank, težine 43 kg.

A.O. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden Specijalnom državnom tužiocu, Skank je izuzet i biće upućen na vještačenje u Forenzički centar.

Uprava policije preduzima dalje radnje i mjere u cilju identifikacije svih lica – članova kriminalne organizacije koji su krijumčarili drogu na međunarodnom nivou.

Crnogorska policija je uspješna u borbi protiv droge i u periodu od 01. jula prošle do 01. jula ove godine zaplijenila je ukupno 2,9 tona opojnih droga.