Manja slova Veća slova RSS
>

Kampanja „Kad pijem, ne vozim“ počinje sjutra

Kampanja „Kad pijem, ne vozim“ počinje sjutra
Datum objave: 09.08.2019 12:15 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Uprava policije i Pivara Trebjesa AD Nikšić i ove godine realizuju kampanju „Kad pijem ne vozim“, sa ciljem da u narednom periodu bude još manje saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama i teškim tjelesnim povredama koje uzrokuju vozači koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola. Kampanja počinje sjutra, 10. avgusta, a trajaće do 01. septembra ove godine.

Iako je policija umnogome doprinijela da broj smrtno stradalih lica na crnogorskim drumovima u posljednjih deset godina bude smanjen za 50%, cilj je sačuvati što više života u saobraćaju. Stoga Uprava policije i Pivara Trebjesa žele da građane podsjete na važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju jer je upravo ljudski faktor vodeći uzrok saobraćajnih nezgoda koje nerijetko imaju fatalne posljedice.

Akcenat kampanje je na prevenciji, radi podizanja svijesti građana da se zbog bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju propisi moraju poštovati. Vozači koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola imaju povećano samopouzdanje a smanjen osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežano zapažaju i imaju sporije reakcije, te precjenjuju svoje sposobnosti i postaju neoprezni. Policija će kažnjavati vozače koji ne poštuju zakon i ovakvim neodgovornim ponašanjem ugrožavaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Aktivnosti kontrole će se sprovoditi na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama. Kontrole vozača biće pojačane kako u večernjim tako i u dnevnim časovima. Saobraćajni policajci će vozačima na crnogorskim drumovima, kao i građanima koji budu prisustvovali festivalima Sea Dance u Budvi i Lake fest u Nikšiću, dijeliti osvježivače vazduha za vozila koje je uradila Pivara Trebjesa, sa porukom kampanje „Kad pijem ne vozim“, kako bi ih stalno podsjećali na rizike koje sa sobom nosi upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Važan segment kampanje čini i TV spot, koji je Uprava policije izradila u saradnji sa Pivarom Trebjesa i Fakultetom vizuelnih umjetnosti u Podgorici, kao i bilbordi kampanje koji su postavljeni u više crnogorskih gradova. Pivara Trebjesa će, u znak podrške zajedničkim aktivnostima koje sprovodimo u kampanji, policiji i ove godine donirati pet alkometara.