Manja slova Veća slova RSS
>

Veljović i Marinov o snaženju saradnje crnogorske i bugarske policije i zajedničkoj borbi protiv kriminala

Veljović i Marinov o snaženju saradnje crnogorske i bugarske policije i zajedničkoj borbi protiv kriminala
Datum objave: 26.07.2019 13:11 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Direktor Uprave policije Veselin Veljović sastao se danas ministrom unutrašnjih poslova Republike Bugarske Mladenom Marinovim. Direktor i ministar su ocijenili da policije dvije države imaju dobru i profesionalnu saradnju koja će u narednom periodu biti intenzivirana.

Direktor Veljović je istakao da je Uprava policije otvorena za dinamičniju saradnju sa policijom Repubilike Bugarske, te da u razmjeni znanja i iskustava dvije policije crnogorska policija može imati benefita od usvajanja dobrih praksi u primjeni standarda policijskih postupanja u zemljama Evropske unije.

Direktor Veljović i ministar Marinov razgovarali su i o doprinosu koji Uprava policije daje dinamičnom integracijskom putu naše zemlje u Evropsku uniju i konkretnim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije koji su prethodnom periodu prepoznati kao uspješni od relevantnih međunarodnih partnera.

Osim toga, tema sastanka su bile ilegalne migracije, kao jedan od bezbjednosnih aspekata koji predstavlja prijetnju regionu ali i Evropskoj uniji.
Osim strateške, operativna saradnja dvije policije počiva na kvalitetnoj međunarodnoj policijskoj saradnji koja je u prethodnom periodu rezultirala konkretnim aktivnostima u borbi protiv kriminala.

Veljović i Marinov su saglasni da će saradnja crnogorske i bugarske policije u narednom periodu biti dodatno snažena kroz međunarodne platforme kao što je SEPCA, čije presjedavanje od decembra preuzima crnogorska policija, kao i kroz konkretne aktivnosti u rješavanju prepoznatih izazova u regionu, a prvenstveno u borbi protiv svih oblika organizovanog kriminala i ilegalnih migracija.

Sastanku je prisustvovala ambasadorka Republike Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčieva.

UP  UP