Manja slova Veća slova RSS
>

Uprava policije i Zaštitnik ljudskih prava i sloboda zajedno na unaprijeđenju prevencije torture

Uprava policije i Zaštitnik ljudskih prava i sloboda zajedno na unaprijeđenju prevencije torture
Datum objave: 16.07.2019 14:50 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Direktor Uprave policije Veselin Veljović sastao se danas sa zamjenicom Zaštinika ljudskih prava i sloboda Zdenkom Perović u cilju unaprijeđenja saradnje ove dvije institucije. Na sastanku je ocjenjeno da je saradnja između dvije institucije profesionalna a odnos partnerski.

Veljović i Perović su razgovarali o prevenciji torture i drugih surovih, neljudskih i ponižavajućih postupaka ili kazni kao i na unaprijeđivanju ovog segmenta sa aspekta zajedničkog djelovanja.

Direktor Veselin Veljović je na sastanku istakao posvećenost i spremnost Uprave policije u sprovđenju preporuka koje se donose izvještajima Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture.

Direktor Veljović i zamjenica Perović su razgovarali o novoj metodologiji rada Nacionalnog preventivnog mehanizma, kao i važnosti prevencije bilo kakvog oblika nelegitimnog postupanja prema licima lišenim slobode, gdje svoj doprinos zajednički trebaju dati ove dvije institucije.

Sastanku su prisustvovali načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević i savjetnici iz Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture Crne Gore – Danijela Brajković i Mensur Bošnjak.