Manja slova Veća slova RSS
>

Podgorička policija u kratkom roku rasvijetlila razbojništvo izvršeno na štetu grčkog državljanina; osumnjičeni identifikovani i lišeni slobode

Datum objave: 19.03.2019 10:41 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su i lišili slobode lica osumnjičena da su na štetu grčkog državljanina A.L. počinila krivično djelo razbojništvo. Radi se o B.H. (17), E.H. (13), M.M. (14) i I.C. (18) iz Podgorice.

Sumnja se da su ova četiri lica krivično djelo razbojništvo počinila na način što su, 15.03.2019. godine oko 21,00 čas, prišla A.L, državljaninu Grčke, dok se nalazio u blizini Željezničke stanice u Podgorici. Jedan od njih je, sumnja se, A.L. zagovarao tako što mu je prišao da ga navodno nešto pita na engleskom jeziku, dok su mu ostali prišli sa leđa. Njih četvorica su, kako se sumnja, potom fizički napala A.L. na način što su mu zadala više udaraca u predjelu glave, dok mu je jedan od osumnjičenih zadao i udarce kratkom metalnom šipkom. A.L. je potom pao na tle i udario glavom o kamen. Ova četiri lica su zatim od A.L, sumnja se, otuđila novac u iznosu od 400 eura koji se nalazio u njegovoj jakni, nakon čega su pobjegla.

Službenici CB Podgorica su odmah postupili po prijavi događaja i preduzeli operativne i druge mjere i radnje koje su u kratkom roku dovele do identifikovanja i lišenja slobode osumnjičenih lica. Osumnjičena lica su, uz krivičnu prijavu, privedena državnom tužiocu u VDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo razbojništvo.

Oštećeni A.L. je transportovan u Urgentni blok KCCG radi pružanja ljekarske pomoći i zadržan je u Kliničkom centru radi saniranja povreda i praćenja stanja.