Manja slova Veća slova RSS
>

Nikšić: Policija lišila slobode osumnjičenog za KD iznuda u pokušaju

Datum objave: 19.03.2019 10:40 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Nikšić rasvijetlili su krivično djelo iznuda u pokušaju i zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo lišili slobode V.V. (34) iz Kotora.

Sumnja se da je V.V, 07.03.2019. godine, uputio ozbiljne prijetnje oštećenom R.J. iz Kotora da će ga lišiti života, nauditi članu njegove porodice i zapaliti njegov ugostiteljski objekat ukoliko mu do 01.04.2019. godine ne preda 100.000 eura i ne napusti kuću i pomenuti ugostiteljski objekat – restoran koji se nalazi na području Opštine Nikšić.

Službenici CB Nikšić su, po saznanju za događaj, preduzeli operativne mjere i radnje koje su rezultirale pronalaskom i lišenjem slobode V.V. On je, u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Kotor, lišen slobode na području Kotora, nakon čega je sproveden u CB Nikšić. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je kvalifikovao krivično djelo. Osumnjičeni V.V. je, uz krivičnu prijavu, juče priveden nadležnom državnom tužiocu u VDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.