Manja slova Veća slova RSS
>

Direktor Veljović i ministar Janović posjetili SAJ: Podrška elitnoj jedinici sa vrhunskim sportistima

Direktor Veljović i ministar Janović posjetili SAJ: Podrška elitnoj jedinici sa vrhunskim sportistima
Datum objave: 01.03.2019 15:27 | Autor: Uprava policije i Ministarstvo sporta i mladih; foto i video: Služba za odnose s javnošću Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Direktor Uprave policije Veselin Veljović i ministar sporta i mladih Nikola Janović su danas posjetili Specijalnu antiterorističku jedinicu (SAJ) u Policijskom kampu na Zlatici.

Povod posjete je nedavno održano Svjetsko takmičenje specijalnih jedinica – SWAT Challenge u Dubaiju na kojem je crnogorska Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) bila najbolja u regionu i osvojila deveto mjesto u konkurenciji od 49 elitnih policijskih timova iz svijeta i time bila ispred francuskog RAID-a, ruskog GROM-a, austrijskih Kobri i njujorškog NYPD SWAT.

Ministar Janović je kazao da je bavljenje sportom i promocija Crne Gore kao zemlje sporta opredjeljenje koje Ministarstvo želi da razvije na svim nivoima i kroz sve uzraste, od djece, omladine i vrhunskih sportista, sve do državnih službenika koji paralelno sa svojim poslom postižu rezultate i na sportskim terenima. Upravo zbog toga ministar je, kako je rekao, danas posjetio Specijalnu antiterorističu jedinicu Uprave policije, gdje se većina njenih pripadnika bavi sportom i ostvaruje rezultate na tom polju, koji služe za afirmaciju Crne Gore, van njenih granica. Ministar je još jednom čestitao SAJ-u na nedavno ostvarenom rezultatu i i kazao da želi da podstakne Jedinicu da i dalje ostane usmjerena na sport, jer na taj način daje primjer kako budućim policajcima tako i državnim službenicima i sportistima.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović izrazio je zadovoljstvo posjetom ministra Janovica ističući da je SAJ elitna policijska jedinica, uvijek spremna da odgovori na najsloženije bezbjednosne izazove u interesu građana Crne Gore. Direktor je kazao da je ponosan na SAJ, njihov timski rad i izuzetne sportske rezultate koji su primjer kako se sposobnost i obučenost Jedinice prezentuju na međunarodnom nivou.

Komandant SAJ-a Miloš Radulović zahvalio je ministru Janoviću na prepoznavanju SAJ-a kao Jedinice sa vrhunskim sportistima i direktoru Veljoviću na podršci u postizanju sportskih rezultata.

Ministarstvo sporta i mladih obezbijedilo je trenerke pripadnicima SAJ-a, koje će ovi službenici koristiti u svojim sportskim aktivnostima.

Janović je na kraju poručio da SAJ uvijek može računati na Ministarstvo sporta i mladih kao pouzdanog partnera i podršku u daljem radu.

VIDEO / Izlaganje direktora Uprave policije Veselina Veljovića možete pogledati OVDJE

VIDEO / Izlaganje ministra sporta i mladih Nikole Janovića možete pogledati OVDJE